Menukaart
Openingstijden:
Donderdag tot en met zondag diner 17:00
Elke zondag lunch vanaf 11:00
Bel voor meer informatie naar +31 85 130 91 56, of 06 120 69 380
Mailen kan ook naar: restaurant@hetraadsel.nl
Soepen
Geserveerd met stukjes brood
Tomatensoep
Gezonde en voedzame soep met verse tomaten en kruiden
7.00
Mosterdsoep met appel
Stevige soep met pittige en zoete smaken. Met Friese droge worst +0.80
6.50
Voorgerechten
Haringtartaar met appel en rode biet
Zoete en hartige smaken gecombineerd voor een verfrissende start
12.00
Breekbrood
Met huisgemaakte smeersels
6.50
Rundercarpaccio van Friesch Weiderund
en klassieker met parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en truffelmayonaise
13.50
VEGAN Sint Jacobsschelpen
Verrassende veganistische twist op coquilles gemaakt van knolselderij
7.00
Smulplank v.a. twee personen
Een selectie van olijven, sardines in olijfolie en brood met dips om te delen.
10.00
Plates
Geserveerd met friet met huisgemaakte mayonaise en een coleslaw met rozijnen
Runderburger van Friesch Weiderund
Sappige burger van biologisch vlees met cheddar-kaas, uienjam en tortillachips
18.50
Fish and Chips
Zeebaars uit Lauwersoog | bierbeslag | remouladesaus | friet
16.50
Biologische kip
Sate van kippendijen met pindasaus, ingelegde groenten en kroepoek
18.50
Vegan burger
Wisselende plantaardige burger met uienjam, tortilla chips en smokey hempsaus
18.50
Varkensschnitzel
Huisgepaneerde schnitzel met jagersaus of peperroomsaus. Ook heerlijk met gebakken groentes +1.50
16.50
Hoofdgerechten
Geserveerd met friet en huisgemaakte mayonaise.
Vol-au-vent vis
Heerlijke visstoofpot met wisselende vis van de afslag in knapperig bladerdeeg
Dagprijs
Ossenhaas van Friesch Weiderund
Botermalse filet mignon van Fries Weiderund met rijke jus de veau
31.50
Fruits de mer
Verse schelp-en schaaldieren en vis in rijke tomatensaus (met brood en/of friet)
Dagprijs
Gevulde paprika VEGAN
Gevulde paprika's met groenten, rijst en krokante kikkererwten
17.00
Bijgerechten
Om voedselverspilling tegen te gaan kunt u zelf uw bijgerechten kiezen bij uw hoofdgerecht!
Roseval aardappelen
Uit de oven
4
Cheesy fries
Met warme cheddarkaas
5.50
Friet
Met huisgemaakte mayonaise
4
Witlof uit de oven
Met ham en kaas
4
Coleslaw
Frisse salade met rozijntjes
2
Gebakken groentes
4
Voor de kleine eter
Inclusief een toetje en surprise uit de schatkist!
Kibbeling
Met frietjes
12.50
Pannenkoek
Met stroop en poedersuiker
8.50
Snackje met friet
Frikandel, kaassoufflé, kipstukjes of kroket
10.00
Gebakken groentes
Voor wat extra vitamientjes!
2
Piratenmenu
Tomatensoepje | kindergerecht naar keuze | kinderijsje
16.50
Nagerechten
Voorjaarscoupe
Peer- en citroen sorbetijs met gekarameliseerde peer en slagroom
8.00
Bavarois
Lichte en frisse bavarois met een mix van rode vruchten
8.00
Chocolademousse
Gemaakt met pure chocolade en kokosroom met een crunch van pinda
7.50
Appeltaart Trifle
Gekarameliseerde appels met romige yoghurtcrème en een koekjescrumble
8.50
Cheesecake
Romige cheesecake met knapperige koekjesbodem
8.50