Over Ons

Het Raadsel van de Wadden is een jong en dynamisch bedrijf met een achtergrond in hospitality management. Ons team heeft ruime ervaring in het creëren van een warme en gastvrije sfeer waar de behoeften van onze gasten altijd voorop staan. Wij zijn erkend als opleidingsinstituut waar wij jonge mensen de kans geven om kennis en ervaring op te doen in de horeca. Ons gezellige restaurant biedt een prachtig uitzicht op de jachthaven en het Lauwersmeer, en ons menu bevat Frans geïnspireerde gerechten gemaakt met lokale ingrediënten, waaronder Fries Waddenrundvlees, lokaal geteelde groenten, en verse vis van de Lauwersoogse visafslag. Ons restaurant heeft ruime openingstijden en een uitgebreide wijnkaart, evenals een brede selectie alcoholvrije bieren en lokale bieren. De ontspannen en huiselijke soundtrack op de achtergrond omvat een mix van blues en jazz, 70's pop, en meer.

Bij Het Raadsel van de Wadden begrijpen we het belang van het gebruik van lokale producten in onze keuken. Door onze ingrediënten van lokale leveranciers te betrekken, steunen we de lokale economie, verminderen we onze ecologische voetafdruk en zorgen we voor de meest verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor onze klanten.

Door lokale producten te gebruiken kunnen we ook de rijke en diverse eetcultuur van onze regio laten zien. Van de meest verse zeevruchten die in de nabijgelegen wateren worden gevangen, tot het beste vlees dat door lokale boeren wordt gefokt, we zijn er trots op lokale producten te gebruiken die de unieke smaken en tradities van ons gebied weerspiegelen.

Door lokale producten te gebruiken, kunnen we de milieu-impact van transport verminderen en duurzame landbouwpraktijken ondersteunen. Lokale boeren gebruiken milieuvriendelijke methoden om hun gewassen te verbouwen en hun dieren groot te brengen, en door van hen te kopen, helpen we deze praktijken te bevorderen en een betere toekomst voor onze planeet te garanderen.

Bij Het Raadsel van de Wadden geloven we in het belang van het gebruik van lokale producten in onze keuken en we zetten ons in om de beste ingrediënten uit de regio in te kopen om u heerlijke en duurzame maaltijden te serveren.

Bij Het Raadsel van de Wadden zetten wij ons in om duurzame praktijken binnen ons restaurant te bevorderen. Wij geloven in het behoud van het milieu en het bevorderen van een gezondere en duurzamere toekomst voor iedereen. Hier zijn enkele van de manieren waarop we aan dit doel werken:


  1. Too Good to Go: We zijn er trots op deel uit te maken van de Too Good to Go gemeenschap, die helpt voedselverspilling tegen te gaan door bedrijven in contact te brengen met klanten die overtollig voedsel tegen een gereduceerde prijs kunnen kopen. Door deel te nemen aan dit programma kunnen we ons onverkochte voedsel een tweede kans geven en de hoeveelheid afval die we produceren verminderen.

2. Happy Cow: Ons restaurant staat vermeld op Happy Cow, een platform dat mensen helpt veganistisch en vegetarisch-vriendelijke restaurants te vinden. Wij bieden een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties, gemaakt met verse en lokale ingrediënten, om te voldoen aan de behoeften van onze klanten die een plantaardig dieet volgen.

3. Vegan Friendly: Wij hebben de Vegan Friendly certificering ontvangen, die onze inzet voor het aanbieden van veganistische opties en het bevorderen van een veganistische levensstijl erkent. Op ons menu staat een breed scala aan veganistische gerechten, gemaakt met seizoensgebonden ingrediënten en met de nadruk op smaak en voeding.